Stap voor stap ontdek je jouw passie voor golf

baanpermissie

Baanpermissie - Beperkt spelen op de Zaanse wedstrijdbaan
Met deze pas mag je zelfstandig spelen op de 18-holes wedstrijdbaan van de Zaanse. Vanaf de oranje tees, na 16.00 uur en buiten de teesluitingen. Hier begint het betere werk op weg naar een èchte handicap. Nu kun je echte lange drives en fairwayslagen oefenen. Je leert waterhindernissen te vermijden en je (bruto) par te redden met een sandy.

>>Naar de lespakketten             >>Naar de proeflidmaatschappen

EGA 54

EGA Handicapbewijs 54 - Zonder begeleiding spelen op de Zaanse wedstrijdbaan
Nu ben je een vaardige golfer, want je hebt een handicap waardoor je in competitie met andere golfers kunt treden. Leden van de Zaanse Golf Club kennen een groot aantal wedstrijden voor de wat hogere handicapper. Je grootste tegenstander blijft echter altijd de baan waarop je speelt. Het handicapsysteem zorgt ervoor dat je ook van een speler met een lage tot zeer lage handicap kunt winnen. Dat geeft zelfvertrouwen en daagt uit tot nog betere prestaties.

>>Oefenen voor het regelexamen            >>Naar de lidmaatschappen

EGA 36

EGA Handicapbewijs 36 - Spelen op de meeste golfbanen, ook in het buitenland
Internationaal is handicap 36 (twee slagen boven de par van de baan) een algemeen aanvaarde norm waarmee je op de meeste golfbanen mag spelen. Niets leukers dan weekendjes of zelfs een hele vakantie er op uit met vrienden en familie om samen andere banen te ontdekken. De variëteit is enorm, van vlakke polder- en parkbanen met vaak veel water of bos, tot heuvelachtige duinbanen (links) met uitzicht op de zee. Of spannende bergbanen met duizelingwekkende afslagen over of juist in diepe ravijnen. Na afloop lekker borrelen of een goede maaltijd voor meestal zeer billijke prijzen in het gezellige clubhuis.